6 comentarii la “Proverb rusesc contemporan”

 • Peter Gluck

  In lumea de azi adevarul este fragmentat iar afirmatia de mai sus poseda o doza mare de adevar.De altfel o fiinta care mi-e tare draga si e foarte desteapta zice de vreo 20 de ani ceva similar cu partea a doua a asertiunii si crede ca ar fi bine sa mai recitim unele idei ale lui Marx et Co.
  Din pacate aici se prezinta numai Problema, in calea Solutiei stau uriasi ca Violenta, Lacomia si Prostia- si lupta impotriva acestora e zadarnica.
  Poate gandindu-ne si la Bach ar trebui sa tindem, pragmatic spre Capitalismul Bine Temperat.

 • doinas

  Corect…

 • N. Raducanu

  @Peter Glück
  Va multumesc! Nu stiam pana acum ca va sunt atat de drag!

 • eu_spartanul

  Din categoria.., real..
  Nimic din ce vedem nu este adevarat,iara ce ne este ascuns ochiului capata valoare de adevar atunci cand se pune in practica,in favoarea sau defavoarea celor care au initiat un proiect.Romania a ajuns in pragul colapsului social,intelectuali,analfabeti..,si celelalte paturi adiacente se afla intr o permanenta lupta fratricida.Cine si cum mai poate salva onoarea unei tari mancata de egosim ,avarsim,minciuna,si degradare morala,toate duse la paroxism?……….. Diabolice planuri,secrete sau nu, nu au decat un scop ,definirea puterii in functie de inteligentza ,asuprirea devenind model, se invata si se educa celor care pot fi usor manipulati.Vreau sa cred ca mai exista un dram de onoare lipsita de orice dorintza ascunsa si meschina in noi……Treziti va ti in ceasul al 12 lea,uitati va in jurul vostru ,dumnezeu va lasat o tara minunata,va lasat turmele,cantecele ,doinele,sarbele,culorile din costumele nationale,filozofia campului si saraciei curate si cinstite.Deschideti ochii romani ,uitati mizeriile istoriei,uitati lumea altora,iertati gresitilor vostrii si redeveniti pamantul din care va trageti seva,bucuria si iubirea inaintasilor vostrii care au simtit,au trait si au murit romaneste.Altfel.., va blestem sa va spulberati in cele patru vanturi,si neam de neamul celor din jur sa nu si mai aduca aminte de voi.


  Romania o tara frumoasa ,mult prea bogata pentru locuitorii care o populeaza.Romanii un popor lipsit de constiintza nationala,egoist pana la paroxism,laudaros,ingamfat,las,iubitor de barfa.Mahalaua sa extins in educatia urmasilor,mahalaua este prezenta in viata acestuia zilnic,mahalaua este prezenta in casa ,in gradinite,in scoli ,in spitale,in instituii de stat.Tara pentru care o mana de oameni si au jertfit viata ,a ajuns tarfa unei europe curvite,tara pentru care altii au avut un ideal se stinge mancata de boala venerica a violatorului…,acelasi popor care si fura caciula singur bucurandu se
  .Politicieni,functionari,agricultori ,muncitori..,intelectuali ,cersetori ,hoti…toti poarta aceasi masca,toti isi feresc chipul cand se uita in oglinda propriei constiintze.Popor mizerabil ,popor care se va stinge ca intr un blestem,popor pentru care renasterea din proprie cenusa nu exista pentru ca si pe aceea si a furato.Zilnic asist la un spectacol ieftin, plin de ifose intelectuale ,plin de filozofii de rahat,de lupte inestine ,de dorinte umane mizere,de accidente ,omoruri ,violuri,talharii..pe care nimeni si nimic nu se chinuie sa le elimine macara in mica masura.Toata lumea cumpara ,vinde, smechereste,intr u propria i bunastare.Nimic nu mai conteaza ,valorile nu mai exista ,iar ce exista este luat in deredere ,filozofandu se pe aceasta teama in gol. ..ne grabim sfarsitul ca natiune.

 • Peter Gluck

  @N. Raducanu: imi sunteti intradevar drag, mai ales dupa ce m-am adancit in studiul articolelor despre Stanga cea adevarata pe care mi le-ati dat si care mi-au pus creierul in miscare turbo…pozitiva. (Voi raspunde la ele cu placere- imediat ce imi cristalizez ideile)

  Dar in mesaj am vorbit de nevasta-mea care a are o clarviziune politica demna de toata aspiratia. Si cel mai inalt grad de inteligenta emotionala
  pe care l-am intalnit vreodata. Si chiar are nevoie saraca, ma suporta de ~44 de ani!

  Ca sa-l citez pe Jim Rohn despre care am scris recent: „Femeile au o abilitate incredibila de a receptiona semnalele emotionale. De exemplu, exista unii lupi care sunt atat de destepti incat au invatat sa se imbrace ca niste oi. Barbatul spune: “Arata ca o oaie. Vorbeste ca o oaie.” Femeia spune direct: “Nu este oaie!”.

 • Peter Gluck

  scuze..admiratia-9nu aspiratia) in mesajul anterior- fac multitasking mereu si ma deranjeaza si ca vad prost, gresesc mult… sorry…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *