7 comentarii la “Nu se poate!”

 • Peter Gluck

  Hai sa gandim optimist! Gabi, dupa parerea ta, care este cel mai mic rau posibil? Totul incepe sa-mi aduca aminte de bancurile alea cu „numai mai rau sa nu fie!”

 • gabicretu

  @Peter,
  Parerea mea despre efectele politicilor de inspiratie FMI este cunoscuta si larg impartasita in lumea de astazi. In plus, vor veni aia sa negocieze cu unul care a carat mapa,(pardon! a fost unul dintre cei 20 de consilieri ai negociatorului responsabil de tarile mici din estul Europei si Balcani pe vremea in care Romania nu era membra UE…). Dragul meu, daca Miron, care a fost un asistent foarte bun, ar ajunge premier si eu sef la FMI, tot ca pe Miron l-as privi… Si eu sunt de stanga si cred in egalitate… Nu-mi place ideea asta absolut deloc; vezi ca am tot scris in aceste zile…
  Plus ca este o manevra! Esti om… experimentat si esti roman (chiar daca apartinand unei minoritati).

 • Peter Gluck

  @Necazul e ca pe oricine pune pana la urma, in momentul in care face lucruri care nu plac celor – din partide si parlament- i se vor face greutati, bete in roate, dezgropat pacate din tinerete si mai noi, gasit rude cu pete, stramosi pacatosi si altele. Piedici, motiuni etc.

  Si eu sunt pentru democratie dar stiu bine ca in perioade de Criza existentiala e mai eficienta o mana forte. Asta e un adevar istoric, tare neplacut.
  O mana forte ar putea fi cea a unui guvern de uniune nationala desi formularea asta e cam vaga.
  Vedem de mult niste jocuri urate si stupide si necinstite si este practic imposibil sa facem deosebire intre cei buni si cei rai. Mai toti se ocupa de orice numai de viitorul Romaniei si de soarta locuitorilor sai NU! E mai bine sa fii caine vagabond decat om sarac.
  Astept contra-exemple, de la parlament si de la partide.

 • gabicretu

  @Peter,
  Mana forte nu este a guvernului. Poate fi a premierului. Ti se pare ca premierul desemnat ar putea juca acest rol!?

 • Peter Gluck

  @Gabi- am vorbit in principiu, nu am facut legatura cu Dl Lucian Croitoru. Situatia e serioasa si Will zice ca bolile necrutatoare cer leacuri la fel. Chiar sunt curios ce se va intampla pana la alegeri. Cine ar fi crezut ca „haos” e un fel de eufemism?

 • geomarz

  De FMI ne va scăpa NUMAI o revoluţie adevărată.
  Atît FMI-ul cît şi BM au sracini precise în lumea actuală: susţinerea financiară, economică şi politică a vasalilor politici recunoscuţi.
  Este ştiut că TOATE recomandările pe care le-a dat FMI şi au fost RESPECTATE au avut ca urmare distrugerea economiilor ţărilor respective.
  Numai nişte imbecili trădători de neam şi ţară (am ajuns să scriu în termenii lui CVT)pot să nu iasă din cuvîntul FMI-ului.

 • gabicretu

  @geomarz,
  Ceea ce este mai surprinzator este, pe langa acest gen de supunere oarba fata de FMI si BM, faptul ca nici intr-un moment nu am auzit vorbindu-se de Uniune Europeana, statutul nostru in interiorul acesteia, capacitatea de negociere cu celelalte state in interiorul Uniunii. Contractul nostru cu FMI este unul de creditare, ne costa scump dar el se va incheia.
  Daca nu ne-am hotarat sa ne retragem, din Uniune facem parte! Si acolo se face guvernul. Lucrul ar trebui sa ne intereseze mai mult. Miercuri se discuta bugetul in PE.
  Intrebarea legata de eventualii observatori OSCE pentru alegeri avea legatura cu asta. Nu este vorba de spalat rufele in public, cum se tem unii. Este altceva, mai grav.Ar fi o recunoastere publica a faptului ca nu mai indeplinim criteriile politice de apartenenta la Uniunea Europeana! Efectele unor decizii de acest fel trebuie analizate cu grija!
  Nu as face acuze de tipul celor pe care le faceti. As putea insa sa-mi exprim indoielile ca este oportuna decizia de a-l considera pe un fost angajat al FMI cel mai eficient negociator in relatiile cu Fondul. Cred ca se confunda capacitatea de a santaja pe cineva cu informatii „din casa” cu negocierea…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *