• In General
  • pe

P11. Raportul de activitate, la final de mandat.

Moneda euro este ca un burete. Absoarbe plus-valoarea de la periferie și o concentrează la centru. Unele state profită, altele pierd. Așa a fost construită. E un sistem monetar nefinalizat. Bătălia pentru euro-bonduri de aici își trage seva.
România nu are derogare permanentă de la euro. Nici nu e necesară. Avem derogare până îndeplinim condițiile. Nu le îndeplinim încă. Problema este că nici euro nu le îndeplinește.
Orice decizie pripită de a adera la euro înainte de reforma sistemului monetar european și fără condițiile interne reale, economice și sociale, ne-ar transforma în următoarea Grecie. Fără greci! Și fără mare turcoaz!
Am adus la cea mai simplă formă posibilă ceea ce am susținut în nenumărate instanțe, reuniuni, la care am participat sau pe care le-am organizat. Și nu au fost deloc puține. Formale sau informale. În țară și în afară. Cu decidenți și cu experți.
Postez, pentru cei mai pricepuți și interesați, un interviu pe care l-am acordat platformei EUROPUNKT pe această temă și poze de la cea mai tare conferință despre aderarea la euro.
Am organizat-o eu, cu colaboratorii, la Senat, dar am reunit pe toți cei implicați în decizii – lideri de grup din parlament, miniștri din guvern, BNR, mediul de afaceri, mediul academic, ambasade europene… Doar primul ministru a lipsit pentru că a picat guvernul chiar în ziua respectivă, nu din rea voință… Era 13 iunie 2017!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *