• In General
  • pe

P12. Raportul de activitate, la final de mandat.

Uniunea Europeană trebuie păstrată cu orice preț dar reformată cu orice preț! Este o bătălie de dus în care trebuie să fim uniți și hotărâți! Și să ne definim bine interesul național!!! Avem nevoie de pace socială, de o Europă care să combată ferm inegalitățile dintre state și dintre oameni, nu să fie doar o piață unică în care iepurașul și elefantul au condiții egale de concurență! Fără reformă, rezultatul va fi mereu inegal!
Argumentele pentru care trebuie păstrată Uniunea, pe lângă faptul că avem cea mai integrată populație, cu milioane trăind în alte state, le găsiți în discursul aniversar pe care l-am ținut în plenul Senatului, în 9 Mai 2017, la 60 de ani de la Tratatul de la Roma, care i-a pus bazele!

Despre români, europeni și viitor!

Imaginile sunt de la Conferința dedicată aniversării Tratatului de la Roma. E unul dintre evenimentele la care sunt onorată că am fost invitată, alături de urmașii celor care au pus bazele Europei unite și de liderii actuali ai acesteia.
Am considerat invitația o recunoaștere a faptului că sunt printe cei câțiva parlamentari din țările membre a căror voce contează în dezbaterea despre viitorul Europei, o altă Europă, mai bună pentru cei mulți.
La dineul oficial oferit de Președintele Republicii Italiene, la Quirinale, am fost așezată, simbolic, alături de o parte încă vie a istoriei – Maria Romana de Gasperi, fiica ministrului de externe italian Alcide de Gasperi, unul dintre părinții fondatori ai Uniunii, activă social și politic la 92 de ani, atunci. Activă și astăzi. Am descoperit că are rădăcini românești!
M-am simțit onorată și să am interlocutor în cele două ceasuri pe un reprezentant al ultimei generații de mari personalități politice – Romano Prodi – fostul președinte al Comisiei Europene și fost premier italian; am stat față în față, poza am scos-o pe hol!
Nu m-a însoțit talentatul Sorin Bobocea, așa că poza oficială pe care o am e cam prea spontană! Dar pot fi recunoscuți președinții din 2017 ai Parlamentului European, Consiliului European, vicepreședintele Comisiei Europene, fostul președinte italian Francesco Napolitano, fostul președinte BCE Mario Monti, premierul italian Paolo Gentiloni, actualul comisar al economiei…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *