• In General
  • pe

P3. Raportul de activitate, la final de mandat.

Dublu standard și abuzul de putere! Al corporațiilor asupra micului producător român, în acest caz.
Dacă mâncăm roșii din Spania, dăruim flori din Olanda și ne delectăm cu mere din Noua Zeelandă, este și din cauza practicilor ilegale! Ele trebuie stopate și sancționate. Acestea se adaugă la raportul oricum dezechilibrat de forțe dintre marii distribuitori și fermierii dormici să-și vândă produsele în supermarket. Soluțiile nu sunt simple deloc!
Am înființat o comisie specială pentru a audia sectorul, a vedea oportunitățile și riscurile. Cu membri din toate grupurile politice. Am fost președinta acesteia. Am elaborat un raport și am trimis guvernului propunerile. Susținem că asocierea în cooperative de consum sau producție, dezvoltarea rețelelor proprii de distribuție, a unităților de achiziție, creșterea permanentă a calității, păstrarea metodelor tradiționale dar și aducerea lor în actualitate, toate împreună pot face ca plus-valoarea să rămână la producător.
Nu am spus toate acestea înainte de a fi organizat masa rotundă cu cea mai largă participare pe temă; practic, toate organizațiile reprezentative ale producătorilor și cele din retail au fost acolo. Și am adunat în jurul mesei și politicieni decidenți. Numeroși! Plus presa! În 2017.
Câteva imagini, să vedeți atmosfera!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *