• In Stiri
 • pe

Raportul anual despre “Starea Populatiei Mondiale”

FNUP (Fondul ONU pentru Populatie) a lansat ieri in Parlamentul Eurpean raportul anual despre “Starea Populatiei Mondiale” (care in acest an poarta numele de “Descopera potentialul expansiunii urbane – Unleashing the Potential of Urban Growth”).

Gabriela Cretu a fost gazda evenimentului, in calitate de membra a Grupului de lucru EPWG (Reproductive Health, HIV/AIDS and Development in the European Parliament), la care au participat reprezentanti ai FNUP, ai Comisiei Europene, ambasadori ai tarilor in curs de dezvoltare, membri ai Parlamentului European si numeroase organizatii ale societatii civile.

FNUP este o agentie care promoveaza dreptul fiecarui om – femeie, barbat, copil – la un mod de viata sanatos si sanse egale in societate.

Acesta ajuta tarile in care activeaza sa foloseasca informatiile despre populatie pentru a elabora politici si programe de reducere a saraciei si de creare a conditiilor pentu ca sa fie sarcina sa fie dorita, fiecare nastere sa fie sigura, fiecare tanar sa fie protejat de HIV/SIDA si fiecare fata si femeie sa fie tratata cu respect si sa traiasca o viata demna.

3 comentarii la “Raportul anual despre “Starea Populatiei Mondiale””

 • Simina Laicu

  Daca un politician lucreaza pentru populatie si mai mult decit atit pentru “Protectia si starea de sanatate a populatiei”, acela este cu siguranta europarlamentarul Gabriela Cretu.Felicitari pentru calitatea de gazda a acestui eveniment!E frumos sa constat ca mai exista totusi si politicieni cu preocupari in acest domeniu.

 • gabicretu

  Simina,
  Nu vorbi prostii; nici un om singur nu poate face pentru populatie ceva semnificativ. Ceea ce poate face este sa atraga atentia celorlalti si sa-i determine sa ia in seama probleme pe care altfel le-ar ignora… Daca reuseste, e deja mare…

 • Simina Laicu

  Sunt de acord, nici un om nu poate face ceva semnificativ pentru populatie, de unul singur.Constatarea si aprecierea mea sunt legate de activitatea in aceasta directie, sanatate si protectie sociala, doua domenii atit de sensibile….pentru care, inca, mai e mult de facut.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *