Rezultate alegeri 2008 (spicuiri)

La Bucuresti, din 9 deputati PSD +PC 7 sunt femei! La mai multe! Era timpul…Am scris astazi, cu optimism, ca Europeanca cea mai favorizata merge in picioare. Daca romancele si romanii mai progresisti vor sa intram in randul lumii normale, atunci de undeva trebuie inceput; cel mai usor ar fi fost cu Parlamentul. Nu a fost sa fie asa.Totusi, din  numarul foarte mic de femei nominalizate de partide la aceste alegeri, foarte multe au reusit sa fie alese din prima (adica au obtinut peste 50%). Doua explicatii sunt posibile:

  • ca sa primeasca nominalizarea, femeile trebuie sa fie de trei ori mai destepte decat contracandidatii barbati si sa munceasca infinit mai mult; lucrul acesta l-au observat si cetatenii, chiar daca multe nu sunt foarte vizibile
  • cetatenii, cum eu stiu prea bine, sunt mult mai putin misogini decat politicienii si jurnalistii; drept urmare, genul „slab”  a contat  in sens pozitiv. Cum romanii sunt destul de conservatori, si-au amintit ce spunea odata Margaret Thacher – „Daca vrei sa asculti promisiuni, alege un barbat! Daca vrei sa vezi fapte, voteaza o femeie!”

Bineinteles,  explicatiile nu se exclud.

One Reply to “Rezultate alegeri 2008 (spicuiri)”

  • Impartial

    Doar ca sa subliniez ca exista discrimanare peste tot si in legatura cu orice in societatea noastra (cea mare, globala), da-mi voie sa-mi aduc aminte ca acum citiva ani, un actor american de culoare – sau afro-american ? – (care joaca in filme proaste si trase la indigo, dealtfel) spunea ca un actor negru la Hollywood, pentru a avea succesul unui actor alb, trebuie sa fie de doua ori mai bun, de doua ori mai fermecator, de doua ori mai punctual si pe jumatate platit, pe jumatate „fitos”, etc… ai prins ideea…Oamenii tind sa faca mereu o diviziune in asa fel incit sa simta ca fac parte din grupul privilegiat: barbati/femei, albi/negri, comunitari/extracomunitari, intelectuali/inculti, democartie/axa raului. Sau gresesc eu?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *