9 comentarii la “Sustin pozitia BOR!”

 • Bibliotecaru

  Fără a fi neapărat de acord cu domnul Prigoană, sunt pentru legalizarea prostituţiei.

  Este absolut evident că fenomenul prostituţiei nu poate fi îngrădit şi nici ţinut sub control, oricare ar fi legile. Singura soluţie de a fi controlat este legalizarea.

 • N. Raducanu

  Nu este exclus ca in Parlament, deputatii PD-L si PNL sa voteze in favoarea proiectului de lege al lui Prigoana. In fond, liberalismul permite, ba chiar pretinde, libertatea fetelor de a-si vinde trupul si libertatea proxenetilor de a le lua banii astfel obtinuti. Interesanta va fi insa pozitia social-democratilor. Daca si ei, sau o parte dintre ei (suficienta insa pentru adoptarea legii), va sustine ideea legalizarii prostitutiei, atunci insemna acceptarea implicita ca economia de piata a ajuns sa domine in asa masura societatea, incat aceasta a devenit o societate de piata, in care omul nu e decat o marfa. Iar asta va zmulge masca ipocriziei de pe fata celor ce pretind ca singuri apara valorile sociale si va impune aparitia – in fine – a unui adevarat partid de stanga pe scena politica romaneasca.

 • Peter Gluck

  Problema prostitutiei este dezbatuta si de altii, tocmai acum-vezi:
  http://www.economist.com/debate/days/view/577.
  Si daca exista vreo revista serioasa- The Economist este aceea…

  Practic, problema nu are solutie, legalizata sau nu, prostitutia este o permanenta istorica, foarte prezenta in Biblie:
  http://www.gotquestions.org/prostitution.html
  http://www.bibleinfo.com/en/topics/prostitution

  Existau si forme de prostitutie sacre:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Sacred_prostitution probabil la fel de irationale ca si abstinenta sexuala care e Everestul prostiei umane.

  Teoretic putem discuta probleme frumoase ca asta: „daca n-ar fi saracie,ar mai fi prostitutie?” Cred insa ca ar trebui sa ne gandim la toate formele de saracie.

  Daca as fi senator- as vota impotriva- dar asa avea indoieli – este asta intradevar bine pentru bietele femei?
  Si problema trebuie sa includa si actritele porno- care pot fi definite ca prostituate la patrat, cu demnitate negativa.

 • gabicretu

  Peter, o iau de la capat!? Si crima este prezenta in Biblie; de la Abel si Cain (deci inainte de prostitutie). O legalizam!?

  http://www.gabrielacretu.ro/cum-e-cu-prostitutia.html

 • Peter Gluck

  @Gabi- eu nu am vorbit de legalizare la inceput, am vrut doar sa aceentuez extinderea si gravitatea problemei in spatiu si timp. Am spus clar ca asa vota impotriva, insa recunosc ca nu pot aprecia consecintele asupra persoanelor interesate- ce ar aduce legalizarea- rau si/sau bun.
  De altfel la noim buba nu e atat cu legile cat cu (ne)aplicarea lor.

  Voi citi despre discutiile din The Economist. Spre deosebire de tine si de multi alti prieteni, eu recunosc existenta problemelor nerezolvabile. Asta nu este defetism ci recunoasterea faptului ca premizele unor probleme trebuie schimbate radical ca problema sa aiba solutii reale.

  M-ar fi bucurat ca in loc de BOR sau alaturi de BOR sa graiasca ceea ce tine la noi loc de societatea civila dar aia e o olla podrida fara eficienta.

 • Peter Gluck

  Pentru a intelege mai bine problema prostitutiei- pe plan mondial:
  http://www.alternet.org/story/148124/how_to_respect_sex_workers?page=entire E nevoie de IQ dar si de EQ

 • ileana

  Puterea lui Dumnezeu se vădește și în forme subtile.
  Susțin poziția Gabrielei Crețu.În această problemă,nu în toate celelalte.

 • Peter Gluck

  The Economist- concluziile moderatorului la disputa despre prostitutie:
  http://www.economist.com/debate/days/view/574

  As pune pariu ca la noi prostitutia NU va fi legalizata. Din motive diverse ca cele ridicate de BOR dar mai ales fiindca legalizarea ar
  avea ca efect scaderea profitului organizatorilor.

 • goe

  Legalizarea prostitutiei nu ar schimba absolut nimic, poate doar pretul pietei ar creste, ca deh, legalitatea costa (insa nu-mi imaginez ca se va si elibera vreun bon, sau ce ar scrie pe el?!…). Nu cred in niciun control medical sau de alta natura a fenomenului. Nu vad in subiectul asta decat o problema imposibila, dar numai buna de batut apa in piua. Imi si imaginez cum s-ar desfasura o actiune a „organelor” de control cu tema depistarii prostituatelor care nu elibereaza bon fiscal… si nici macar n-ar fi un pacat, ci sarcina de serviciu!
  Eu as vrea sa va propun o tema conexa: legalizarea prostitutiei politice. Adica vreau sa se stie clar cine o face din dragoste si cine o face pe bani, iar daca cumva cei mai multi o fac pe bani, atunci sa redenumim anumite institutii politice in case de toleranta politica, si sa se stie clar care sunt curvele politice, cine sunt pestii lor, ce servicii presteaza si la ce pret. Asadar ce parere aveti despre legalizarea prostitutiei politice?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *