• In General
  • pe

Ura de Băsescu sau jocul lui Băsescu!?

Zicea Băsescu că e albă; noi ziceam că e neagră! Și viceversa! A existat o asemenea perioadă, în care multe poziții publice și campanii media păreau a fi construite pe ura – justificată, de altfel – față de Traian Băsescu. Aveau o logică, chiar dacă nu toate aveau și  argumentare solidă. Erau logice pentru că respectau opinia publică majoritară; mergeau în același sens cu ceea ce oamenii credeau sau sperau.

Astăzi – pozând în șef al opoziției, cum se simte bine – Băsescu nu mai înfruntă poporul; nu-i mai taie drepturile, nu-l mai ia la rost. Se preface că-l ia în seamă. Poporul e sceptic în privința intervenției militare în Siria; Băsescu se arată prudent în declarații. Poporul nu vrea gaze de șist sau cianuri, așa cum – și de Revelion! – susținea altădată președintele; Băsescu devine democrat și deschis  spre organizarea unui referendum pe temă.

În comunicarea publică a guvernului și în presa considerată guvernamentală schimbarea pare a nu fi remarcată. Procedând la fel ca altădată, rezultatul este sigur altul – din ură de Băsescu, se face jocul lui Băsescu. Trezirea!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *