Vicente GARCÉS vine în campania mea!

Vicent este unul dintre cei mai buni colaboratori pe care i-am avut în Parlamentul European. Am fost împreună mai ales în delegațiile noastre în America Latină, lume pe care o cunoaște încă din tinerețea în care a fost aproape de Salvador Allende.

Astăzi este lider al curentului ”Stânga Socialistă” din Partidul Socialist Muncitoresc Spaniol (PSOE) și parlamentar european. Profesor de agronomie la Universitatea din Valencia, Vicent este implicat în ”exportul” de politici agricole în țările  în curs de dezvoltare și este activ în Forumul Social Mondial. Mă bucură prietenia pe care am reușit să o construim și menținem în acești ani.

La modul cel mai serios din lume, vă scrie câteva rânduri.

”Los diputados europeos suelen ser unos grandes desconocidos de la ciudadanía de los países en los que han sido elegidos y el desarrollo de sus tareas en el Parlamento europeo en las comisiones y en las delegaciones es difícil que traspasen los muros de cristal del Parlamento.

Por eso, me satisface poder afirmar que Gabriela Cretu, en su etapa de diputada europea, hizo un trabajo relevante tanto en la Comisión de Mercado interior en la coincidimos, como en las delegaciones para América Latina en las que  estuvimos juntos. Su carácter tenaz y el rigor de sus planteamientos conseguían que sus opiniones fueran tenidas en cuenta, a pesar de las dificultades del debate político.

Para mí, hubiera sido una enorme satisfacción que en esta segunda etapa mía como eurodiputado, haber contado con la presencia de Gabriela  y de esta manera multiplicar las capacidades del trabajo parlamentario.

Estoy convencido que Gabi  Cretu representará con toda la dignidad los sectores sociales y la ciudadanía que depositen en ella su confianza en tareas representativas de su país.

BRUXELLES, septiembre 2012

Vicente GARCÉS RAMÓN

Eurodiputado

Líder de la Izquierda Socialista del PSOE”

Traducerea mea, adaptată:

”Parlamentarii europeni sunt adesea niște mari necunoscuți pentru cetățenii din țările lor iar îndeplinirea responsabilităților pe care le au în Parlamentul European, în comisii sau delegații, trece cu greu de zidul de cristal al parlamentului.

Acesta este motivul pentru care îmi face plăcere să pot susține că, în timpul în care a fost deputată europeană, Gabriela Crețu a desfășurat o activitate remarcabilă, atât în comisia pentru piață internă cât și în delegația pentru America Latină, în care am lucrat împreună.

Perseverența, ca și rigoarea formulărilor sale,  făceau ca opiniile  să-i fie luate în seamă, în ciuda dificultăților dezbaterii politice.

Ar fi fost pentru mine o enormă satisfacție ca în acest al doilea mandat în Parlamentul European să fi contat pe prezența Gabrielei, pentru a crește astfel capacitățile noastre de acțiune parlamentară.

Sunt convins că Gabi Crețu va reprezenta cu demnitate pe cei defavorizați și pe toți cetățenii care-i acordă încrederea de a îi reprezenta.”

Muchas gracias, Vicent!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *