Violența nu e naturală! Putem să o eliminăm!

Nu este  niciodată inutil să repetăm că violența asupra femeilor este o realitate dureroasă și rușinoasă a societății noastre. Faptul că e rușinoasă nu înseamnă că trebuie ascunsă sub preș. Nu am făcut-o, după cum ați putut citi de multe ori aici.

http://www.gabrielacretu.ro/alte-realitati-dureroase.html

http://www.gabrielacretu.ro/partea-iii-realitatile-tacute.html

http://www.gabrielacretu.ro/cat-ne-costa-violenta-domestica.html

Dar conștiința răului nu este suficientă! Avem nevoie de acțiune concretă.

Organizațiile nonguvernamentale care militează pentru eliminarea violenței exercitate asupra femeilor, în toate formele ei, au o listă a acestor posibile acțiuni. Ea va fi prezentată la Protestul de mâine, cu ocazia Zilei internaționale dedicată de ONU eliminării violenței asupra femeilor – 25 noiembrie! Toți cei care vor să susțină acțiunea sunt rugați să o facă! Detaliile sunt aici. Din păcate, nu sunt în țară.

4 comentarii la “Violența nu e naturală! Putem să o eliminăm!”

 • gabryela

  ma bucur ca usl contesta legea asistentei sociale la curtea constitutionala!

 • gabicretu

  @Gabryela,
  Este mai curand o asistenta criminala organizata, nu una sociala. Este cel mai mic lucru pe care partidul l-ar putea face dar si singura posibilitate ramasa…

 • Ghita Bizonu'

  Ptr asta as propune ca femeile batute sa se desparta de sotii abuzivi.
  Din partea mea ar avea toata simpatia (minus daca nu sunt prinse in pat cu altul …)Insa acu vreo 20 de ani io si un amic de-al meu am zis uneia din astea (era sora amicului) : fa desparte-te de el si daca nu intelege de vorba buna tribonel samd plus ca se zice „legitima aparare” si-l sifonam! Si ce credeti ca a zis „biata” victima : nu ca e bun la pat!! Pai dragi doamne pai daca e pe asa , apai violenta este naturala, ca dominatia creste apetitu sexual si satifacatia partii batute!
  A da sa nu uit Nu va faceti iluzii .. sunt prea lenes sa bat femeile. Este de ajuns ca din cand in cand (cat mai rar!) bat covoarele..
  Apropos: mi-e scarba de atata „emancipare” a femeolor. Adica femei cu barbati valizi batand ele .. covoarele?!!

 • gabicretu

  @Bizoane,
  Ramai bizon, te rog. Parca erai bizon destept; aveam o parere ceva mai buna…
  Emanciparea nu are de a face cu batutul ( nici al femeilor nici al covoarelor). Are in schimb de a face cu respectul reciproc!
  Cele de mai sus pot exista numai in capul unor barbati (sper ca putini) si, nu este exclus, in al unor femei pe care ati reusit sa le formati si educati dupa dorintele voastre; este efortul cel mai important care se face intr-o societate patriarhala, ca a noastra.Un exemplu nu mi se pare totusi suficient pentru concluzie, nu!?

  Nu-ti doresc sa treci vreodata, macar un ceas, prin experienta unei femei supuse violentei de catre partener. Desi, vazand ce prostii poti spune, poate nu a strica… Sper din suflet ca nu ai trăit, in copilarie, intr-o asemenea familie; faptul ca nu ai avut nenorocul iti confera libertatea de a vorbi pe langa subiect.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *