• In General
  • pe

Ziua culturii nationale!

 
Inspirație și împlini în activitate, tuturor celor care sunt legați de cultura națională, prin contribuție sau grija pentru aceasta!
Cultura națională nu este doar despre ceea ce deja avem și trebuie să apărăm. O cultură vie se afirmă și prin faptul că are viitorul asigurat!
România este sinucigașă, la acest capitol; și la acesta.
Avem vreo 0,25% din PIB cheltuiți pentru cultură, în timp ce achizițiile militare garantate sunt de 8-9 ori mai mari. Celelalte instituții de forță, cel puțin încă pe atât.
Avem cel mai mic consum de carte pe cap de locuitor și reducem sau eliminăm permanent disciplinele școlare prin care cultura se transmite iar capacitatea de a o crea se formează și se modelează.
Trag un semnal de alarmă și chem la o coaliție națională dedicată apărării spiritului – cultura, educația, cercetarea. Fără ele, timpul prezent și cel viitor ale verbului „a fi” vor deveni inutile. Nici măcar nu știm câți se vor salva ca să spună „am fost”…
 
PS
Este prima dată de când sunt în parlament, când Comisia de cultură nu e în activitate, în săptămâna dedicată culturii. Noua majoritate nu a considerat că e simbolic să fim pe baricade… Nici măcar marii naționaliști din AUR. Am rămas în minoritate cu propunerea. Astept cu înfrigurare bugetul…
 
PPS
La mulți ani plini de succes pentru cei care se ocupă de integrarea socială prin cultură. Cantus Mundi, Ion Marin și Ungureanu Anna! Cultura nu e nici ceva ce privește “elitele”. Poate fi și este salvarea oricui.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *