• In General
 • pe

Cuvinte putine si cu inteles!

Tacerea e de aur este un proverb cu utilizare perversa; indeamna la lipsa de opinie la fel cum Capul plecat sabia nu-l taie promoveaza lipsa de atitudine… In anumite situatii tacerea poate fi insa oportuna; in cazul de fata, mi-a fost prieteneste recomandata. Dar nu ma pot abtine, recunosc. Nu a politiciana (acestia, dupa cum credeti cu totii, pot ignora opiniile celorlalti)… Toata viata am criticat insa – mai direct sau  mai discret- lipsa de simt critic la romani. Nu ma intelegeti gresit; de criticat criticam orice, suntem chiar putin carcotasi. La simtul autocritic ma refer.

Zilele acestea, am descoperit incantata  ca el totusi exista; de aceea nu ma pot abtine sa nu-i fac publica aparitia.

Am dat de unii care nu stiu despre ce vorbesc, nu stiu despre cine vorbesc, nu stiu cu cine se vorbea, nu stiu despre ce era vorbirea insasi, nu stiu sa citeasca (pentru ca li s-a explicat) si totusi vorbesc (adica scriu).

Nu-mi spuneti ca de acestia se gasesc pe toate drumurile; sunteti in mare eroare. Cei la care a refer au mare calitate: isi admit  necunosterea si o declara public  (daca cei care mai scriem si citim bloguri ne putem numi public…)  

Sunt cum ma stiti, o persoana care stie ce spune cand spune, stie cui spune, de ce spune, ba chiar mai face si efortul de a explica si altora, cand poate. Intrucat cred ca  interpretarea mea e corecta, tin  sa uram succes celor doi colegi de blogosfera pe calea pe care au plecat – recunoasterea propriilor necunoasteri. Mergeti mai departe! Va urmarim… Puteti sa ne urmariti si voi; numai sa tineti pasul.

9 comentarii la “Cuvinte putine si cu inteles!”

 • sutu

  ce inteleg de aici e ca nu te poti abtine…

 • gabicretu

  @Sa inteleg ca prezenta presedintelui Bush in Romania v-a facut sa aderati la celebrul sau program de promovare a abtinerii?!
  Si eu care voiam sa recunosc in rapiditatea reactiei faptul ca se poate tine pasul…

 • Pingback: Catastif » Recunosc

 • Cristian C.

  Desigur, tacerea este de aur dar in comunicarea politica ar cam trebui sa spuneti ce faceti la Parlamentul European. Mai ales daca lumea incepe sa intrebe. M-am interesat de activitatea dumneavoastra in Parlament si desi sunt sigur ca faceti lucruri minunate acolo nimeni nu stie despre ele. Sublim, dar lipseste cu desavarsire.

 • suzzy

  Draga Cristian, si domnule Sutu, nu cred ca este greu sa dai un search pe situl Parlamentului European si sa citesti cateva din activitatile pe care le au doamnele Cretu, si poate o sa vedeti si poze va veti dumiri care este diferenta intre distinsele doamne…
  Si inainte de a acuza pe cineva de ceva, documenteaza-te!!! Doamna Cretu Gabriela a fost si raportor, si coraportor de mai multe ori, a avut interventii in plen, este vicepresedinta de delegatie, asta ti se pare neactivitate????
  Cred ca ingnoranta te omoara cateodata sau lenea de a deschide larg ochii si urechile!!

 • Cristian C.

  Suzzy, votantul este ignorant si lenes. Daca vrei sa primesti voturi nu-l lasi sa caute pe Google, ii spui, ii arati ce ai facut.
  Plus ca tu trimiti oamenii spre un site cu un continut greoi, terminologie specializata, etc. Daca vrei ca voturile sa-ti revina tine trebuie sa comunici nu sa-l lasi pe om sa caute. Nu el este dator sa te cunoasca, tu ca si politician esti dator sa-i arati ce faci.
  Sunt sigur ca raspunsul la comentariul meu se va lega de datoria cetateanului de a se informa, intr-adevar el are aceasta datorie dar este mai eficienta si infinit mai ieftina o campanie electorala urmata de o comunicare constanta decat o campanie de schimbare de atitudine pe reponsabilizarea cetateanului.

 • gabicretu

  @Cristian, te-ai gandit vreodata ca politicianul de care are nevoie cetateanul (care nu e obligatoriu sau nu trebuie sa fie lenes si ignorant) nu e unul care vrea sa-i castige votul ci unul care vrea sa-i reprezinte interesele?! Pentru asta, de regula, se munceste la legi, politici, raspunsuri date problemelor lui, etc. Politica „de studio” este sterila!
  Cum anume ar trebui sa-l informeze un deputat european pe cetateanul la care te gandesti?! In medie, avem un deputat la 600.000 locuitori.
  Uite asa va straduiti sa deformati definitiv politica (din activitatea absolut responsabila de organizare si conducere a vietii noasre comune) intr-o piata de doi bani si de tip fast-food in care are castig de cauza cel ce plateste mai bine si minte mai mult.
  O spune cu responsabilitate o deputata (adica eu) care colaboreaza cu zeci de ONG-uri romanesti si straine, care este invitata la cel putin o conferinta
  pe luna in diferite colturi ale UE si lumii (acolo unde sunt si cetateni si interese de aparat), care este singura (din 35) participanta la Forumurile cetatenesti, care are blog, care scoate o foita de informare lunar, care scrie in publicatii serioase, despre care cei care o voteaza stiu destul ca sa nu fie nevoie sa o puna nimeni pe liste, care nu refuza niciodata invitatii la care poate sa raspunda si mai are si opinia pozitiva, sa zicem, a celor care „supravegheaza” viata politica.
  De lenea si ignoranta unora, nu port intreaga vina; oricum, in sociologie exista o regula care spune ca orice ai face, exsta treizeci la suta din cetateni care nu te vor vota niciodata. Am intelepciunea sa tin cont de asta…

 • Roxana

  Deci…nu cetateanul,ci doar votant-ul blogger este ignorant si lenes atat cat se plange ca site-ul PE in limba romana este greoi ca si continut…terminologie…si ca trimiterile la acesta in contextul dat ar fi inutile!!!Hai sa fim seriosi dar dezinformati!!!
  Nu pot sa cred ca esti in stare sa iti faci un blog, ca poti sa tii in fraie acel blog, postand zi de zi, criticand pe altii …tot zi de zi…facand confuzii grave …si pledand pentru informarea corecta…cand de fapt tu…nu esti corect cu tine insuti…
  Nu stiu de ce , dar in astfel de situatii tot Einstein imi vine in minte cu a lui dicton:”Only two things are infinite, the universe and human stupidity,and I’m not sure about the former.”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *