• In General
  • pe

1 Mai!

Ma intristeaza din ce in ce mai mult felul in care marcam ziua de 1 Mai. Imi aminteste un lucru. Nu stim sau ignoram faptul ca drepturile pe care le avem nu au existat din totdeauna si nu au fost castigate pentru totdeauna.

Fiecare generatie trebuie sa-si apere si castige drepturile ei.”  Ma  urmareste acesta afirmatie a Anitei Gradin pentru marele adevar pe care il exprima…

Exista o presiune extraordinara pe piata internationala a muncii pentru ca drepturi care ni se par de la sine intelese sa fie desfiintate; se rezista cu mare greutate dar se rezista inca. Depinde de fiecare dintre noi ca lucrurile sa mearga spre mai bine si nu spre mai rau.

Ca act simbolic, astazi, de Ziua Muncii –  printre mici, lautari si bere –  puteti  semna aceasta petitie care solicita guvernelor lumii sa ia masuri pentru O munca decenta si o viata decenta.

One Reply to “1 Mai!”

  • Bianca

    @Gabs Ca multe sarbatori de acest fel – uitam ca originea zilei de 8 martie si 1 mai se afla in cel mai capitalist dintre statele burghezo-mosieresti si anume in SUA – a fost condamnata definitiv de comunism, nu numai pentru ca sintem inculti, ci pentru ca a indus un fel de a fi cumplit. Imi aduc aminte cu nostalgie comunista cum lucram eu la IMASA in 1989 si eram cinci functionari in birou si dormeam toti cinci de la 7.00 la 11.00 cu capul pe birou. La propriu!!! Noi nu vrem sa fim rasplatiti pentru munca noastra, noi alegem sa tragem un pui de somn!!! E vorba de o mentalitate care ma exaspereaza, care se perpetueaza la cei tineri, de a fi rasplatit pentru ca ai binevoit sa aterizezi pe lumea asta! Fara bucuria muncii nu va exista niciodata odihna muncii, ci doar trivialitati in care iti omori neuronii prin alcool, ficatul prin imbuibare si viitorul prin prostie. Ce cu foc militam eu citeva postari mai inainte ca oamenii potriviti sa fie pusi in locurile potrivite! Citi romani vor sa fie ei insisi? Tavalugul nivelului de trai a omorit totul!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *