Acel moment în care îți dorești să nu fi avut dreptate – despre traficul de ființe umane în România

Observ că a fost descoperită, de o vreme, problema traficului de ființe umane. Spațiul public se comportă ca și cum ar fi pentru prima dată când a auzit de așa ceva.

Adevărul – care e dureros pentru toți – indică, în schimb, cu totul altceva. Este o realitate prezentă în societate de decenii deja  dar care scoate capul la suprafață sporadic. Acum, din nefericire, s-a întâmplat să fie vorba de mai multe cazuri într-o perioadă scurtă de timp, ceea ce ne-a făcut să ne alarmăm crezând că este vorba despre un fenomen nou care amenință siguranța fetelor și femeilor din România. E boală veche, cu rețele infracționale puternice, cu care ne luptăm de multă vreme dar nu cu succesul scontat, după cum se vede.

Este ceea ce încercam să explic în cadrul conferinței internaționale despre traficul de ființe umane: „Tackling the Trafficking of Women for Prostitution”, desfășurată în 2008 la Londra.

Regăsiți, mai jos, legătura către articolul pe care l-am publicat pe această temă, în urmă cu mai bine de 11 ani.

Intervenţia la Conferinţa internaţională despre traficul de fiinţe umane: „Tackling the Trafficking of Women for Prostitution”

Precum problema adopțiilor ciudate sau a drogurilor etno-botanice,  această problemă va fi uitată repede, cu regret o spun, pe măsură ce ratingurile pe subiect vor începe să scadă… Iar cei câțiva care încearcă să construiască soluțiile vor rămâne singuri.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *