7 comentarii la “(Auto)ironia zilei”

  • Bibliotecaru

    Un om politic nu poate şoma cu adevărat.

  • ileana

    Asta e prea de tot.Omul politic de stinga,urind orice manifestare demagogica, experimenteaza,iata, conditia somerului.E putin alint in aceasta marturisire ,dar si o forma <>,eleganta, de a depasi tensiunea presupusa de o mare schimbare in programul unui politician,care,vrind-nevrind,ramine om.
    Zic sa o iei mai degraba ca pe o vacanta. Natia abia asteapta sa te exploateze .Serios, fara urma de ironie:vacanta frumoasa!

  • Bibliotecaru

    🙂
    Părerea mea este că un om politic nu poate avea o astfel de vacanţă…

    Ar fi ca şi cum am considera că oamenii politici nu există în afara funcţiilor lor. Priviţi la domnul Ion Iliescu. S-a retras din viaţa parlamentară dar a făcut Clubul de la Bucureşti, un organism care se mişcă încet, dar sigur. Părerea mea este că domnul Ion Iliescu începe să aibă în acest moment un rol politic mai important decât pe vremea când era preşedinte, asta dacă reuşeşte să inducă construcţia unei vieţi politice de excelenţă, ceva după care România tânjeşte de 20 de ani.

    Un om politic adevărat construieşte în orice condiţii, poate mai bine eliberat de elementele funcţionale care împing la rutina gesturilor reflexe şi mai puţin la o dimensiune raţională complexă care să aducă creaţia la climaxul exprimării.

  • gabicretu

    @Biblio, Ileana,
    Era o gluma usor amara; mai mult un fel de a spune ceea ce nu putea fi spus direct. Despre risipa la romani, am mai vorbit. Ea este si o cauza a faptului ca nu putem ataca posturi importante. S-a pierdut presedintia delegatiei cu America Centrala pentru ca nu a fost cine sa o ia. Locul meu de la Comunitatea Andina l-a luat Daciana. Am un post de consultant garantat; reteaua mea din America Latina, din pacate, nu poate fi lasata mostenire…
    La munca nu am avut nici o trecere, in situatia data…
    Vicepresedintii parlamentului conduc sedintele, nu fac politica. Vicepresedintii de grup sunt mult mai implicati in actul decizional.
    In ce ma priveste, este totusi adevarat ca nu mai am instrumentele de actiune concreta…

  • Bibliotecaru

    @ Gabriela Creţu

    Despre ce instrumente de acţiune concretă vorbiţi?

  • gabicretu

    1. initiativa legislativa
    2. votul
    3. amendamentul
    4. interpelarea, intrebarea
    5. tribuna
    etc.

  • Bibliotecaru

    🙂
    Putem în continuare să facem petiţii, iniţiativă legislativă cetăţenească, apariţii televizate… Uneori libertatea oferă căi mai avantajoase, mai puternice… În plus, sunt absolut convins că aveţi în PSD colegi care să vă furnizeze aceste instrumente, dacă aveţi nevoie de ele.

    Urmăresc la Realitatea TV foşti membri ai cabinetului Tăriceanu. Mulţi dintre ei au astăzi un discurs mult mai puternic şi mai coerent decât atunci când erau în Guvern. Totul este relativ.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *