• In General
  • pe

COVIDE ET IMPERA, Partea I

Aud că este alimentat un nou criteriu de divizare a cetățenilor acestei țări. Ca și cum ar mai fi nevoie!
De o parte, sunt guvernamentalii de orice culoare, cu masca pe figură în casa unde stau singuri și presa care informează populația, conform contractului cu același guvern.
De partea cealaltă, protestatarii (puțini) și criticii (mulți), etichetați de presa liberă drept putiniști (nu și trumpiști, că pe Trump îl iubesc guvernamentalii). Aceștia ar fi manevrați de oculta opusă celei încriminate de protestatari!

1. Dreptul la protest, la a te opune puterii, e drept fundamental. Trebuie respectat! Nu toți cei care sunt de altă părere sunt proști! Au altă opinie! Și dacă ar fi proști, tot au dreptul la opinie. Altfel nu am ști cum sunt!
2. Trei sferturi dintre cetățeni, inclusiv presa, văd ceea ce se întâmplă ca lupta dintre oculte, mai progresiste sau mai conservatoare, după caz!? E înfiorător!!!
Asta înseamnă că avem cetățeni slabi, neinformați și dezinformați, care nu gândesc cu capul lor, nu-și analizează interesul și nu participă la luarea deciziilor în cunoștință de cauză.
Frica dresează, nu educă!!!
Noi trebuie, in primul și primul rând, să capacităm cetățenii să decidă ce e bine, pentru ei și pentru binele comun!!!
Trebuie, în cazul de față, să dezvoltăm și finanțăm programe naționale de întărire a imunității și sport pentru fiecare, că nu vom putea să-i ținem pe cetățeni în casă sine die (ca să avem de unde-i culege și expedia la muncă în străinătate, inclusiv pe timp de epidemie).
Trebuie să investim în școală astfel încât, de când încep să vorbească, copiii să fie învățați să gândească și să fie învățați să-și respecte semenii. Nu există doar interesul egoist al fiecăruia. Există comunitatea în care trăim!
Trebuie să investim masiv în cercetare și în știință. Popularizarea diverselor teorii, care sunt multe și diverse, trebuie sa devină parte a vieții și a educației. Pentru ca omul să înțeleagă că nimeni nu deține adevărul absolut, că există avantaje și dezavantaje, că ele trebuie mereu analizate, actualizate, ca să putem alege riscul cel mai mic.
Riscul face parte din existența noastră. Ca și moartea. Nu există mijloace de a le evita total. Doar dacă evităm viața. Dar nu putem înceta să trăim de frică! Dimpotrivă! Trebuie să învățăm, fiecare în parte, cum să trăim orice moment cât mai frumos!
Și lăsați bătăliile inutile! Încercați să-l convingeți pe contra-opinent că e mai bine cum credeți voi! Poate reușiți. Aceasta este esența democrației!

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *