• In General
  • pe

COVIDE ET IMPERA, Partea II

Divizarea actuală este profund politică! În sensul serios al cuvântului.
În ultimul articol am îndemnat la rațiune și la respectul persoanelor care au alte opinii! Persoane cu care, apropo, nici nu prea sunt de acord.
Imediat am devenit putinistă, anti-vaccinistă, anti-G5, negaționistă și încă altele, toate împreună! Sau, pentru moderați, doar nepăsătoare față de sănătatea celuilalt.
Nu știam dacă să râd sau să plâng. Se întâmplă în România, totuși…
Ghiciți cine era “celălalt”, adică, cine erau acuzatorii?! Unii dintre cei care au tăcut chitic atunci când sucevenii erau adunați de pe la casele lor (din localități aflate în carantină) și exportați, ca niște animale, traversând o țară aflată în stare de urgență sanitară; era la începutul epidemiei.
Atunci nu au avut nicio grijă! Respectivele persoane nu erau oameni… Scuze! Erau! M-a asigurat Violeta Alexandru, la audiere, că sunt “românii noștri” și nu le poate fi îngrădită libertatea! Fie ce-o fi! Libertatea de a munci pentru alții este sfântă!
Și sunt consecvenți, în continuare!
Pe românește, există o categorie “superioară”, a cărei sănătate e prețioasă, și restul lumii, care nu contează.
Aceasta este viziunea dreptei de când există dreapta pe lume!
“Românii noștri” să muncească și să se supună! Ba chiar ar fi cazul de o mică dictatură, să nu le treacă prin cap vreo prostie!
Și ei au muncit! S-au supus. Șantierele nu s-au oprit niciun moment, agricultura, nici nu poate sa o facă, serviciile publice de interes general, numeroase fabrici au lucrat, micile firme, fermele au continuat, la fiecare, cum s-a putut; la magazin, personalul era pe baricade, adică, la casă și la cărat mâncarea noastră de fiecare zi, alții o produceau, tramvaiul, metroul au fost pe șine… Comerțul online a înflorit și băieții care cară pachetele au muncit ca niște robi. Fără primă de Paște sau sporuri, că i-am întrebat…
Nu mai amintesc aici toate categoriile, mereu încriminate, de bugetari care nu și-au permis luxul izolării la domiciliu sau au lucrat de acolo, dacă specificul funcției permitea. Chiar și băncile au fost deschise! Emisiunile TV/Radio au curs…normal.
Luați în considerare asta, atunci când vă analizați propriile poziționări…
PS
Îmi cer scuze pentru comparație! Drepturile animalelor sunt bine reglementate la nivel european și apărate, la nivel național.
Mă întreb în ce tabără or fi acum cei care, cu dreptate, erau revoltați și plângeau de mila oilor înecate!? Căci, atunci, luaseră drept țintă guvernul care, trebuie să o recunoaștem, nu prea era vinovat de ceea ce decisese un căpitan de vas străin și beat…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *