Dreapta la putere. Pură și dură! Exportăm sclavi!

Așa arată audierea miniștrilor Alexandru și Aurescu pe tema „Operațiunea Sparanghelul”.
După patru zile de pregătire a reuniunii și mai bine de trei ore de audiere, concluziile sunt revoltătoare. Deduse din ce au răspuns miniștrii, se înțelege!!!
1. Cetățeanul european e cetățeanul nimănui. Românii care merg la muncă în străinătate – „românii noștri”, cum repetă obsesiv ministreasa – au libertatea de a-și asuma orice risc dar nu au niciun fel de drepturi garantate de statul căruia îi sunt membri. Nici măcar în timp de restriște.
2. Guvernul habar nu are cu ce trebuie sa se ocupe. Nu-l doare nici aplicarea legii, nici funcționarea instituțiilor sale. Nici nu le cunoaște! Legi care să-i apere pe lucrătorii sezonieri există!!! Au drepturi garantate, la nivel național și european. Doar că guvernul le ignora. E apărător al libertății, ca să scape de răspunderea celor obligați să stea in casă fără vreun venit de supraviețuire. Nu!?
3. Suntem țara lui Papura Vodă, în care orice străin poate să intre și să facă ce vrea, fără ca statul român să-l întrebe ce caută. Totul, încearcă guvernul să ne spună, e raspunderea angajatorilor germani. Doar că legea îi obligă la altceva, dar ce contează… Daca au fost notificați sau ba respectiv, daca a primit ITM notificarea din partea firmelor – nu am reușit să aflăm.
4. Nu exista niciun acord între statul român și cel german. Aici, ii cred. Căci, altfel, nu ar fi trebuit miniștrii germani competenți să negocieze între ei dacă și în ce condiții să-i primească pe cei ajunși cu cursele speciale la aeroport… Au presat putea n fermierii germani și i-au primit.
Și mai cred ceva. Cei audiați astăzi sunt niste țapi ispășitori – dar deloc inocenți – pentru o acțiune care s-a desfășurat fără știrea lor și peste capul lor.
Nu-i scuza de incompetență. Îi iartă de vinovăție. Nu și de încăpățânarea cu care au încercat sistematic să ne ia de proști.
Au susținut repetat că în noaptea de 8 spre 9 aprilie, in stare de urgență, cu carantină in Suceava, două mii de oameni au plecat simultan de acasă, fără să-i recruteze nimeni, au călătorit pe mătură, ca în Harry Potter, și au ajuns la Cluj mișcând din nas… De acolo, au plecat in tara unde exista tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte. Câh! Asta nu e guvern de țară!

One Reply to “Dreapta la putere. Pură și dură! Exportăm sclavi!”

  • Albert Daniel

    Sclav nu sunt eu, care muncesc culegând sparanghel sau ciuperci, sclav esți tu, care o dată la câțiva ani îți vinzi votul pe câțiva mici și bere, așteptând ajutorul social!
    PSD, Ciuma Roșie!
    Toți corupți, la pușcărie!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *