După alegerile din PNL (II)

sexy–liberale-si-provocatoare-la-congresul-pnl—vezi-video_703456.html (sursa – Realitatea TV)

Aveţi dovada! Ni se spune cum au contribuit la decizia politică femeile din PNL în cadrul unei acţiuni  de amploare (congresul) desfăşurată la numai două zile distanţă de 8 Martie! Comentariul este admirativ!  Fără alte comentarii…

Curat politică românească!

10 comentarii la “După alegerile din PNL (II)”

 • ileana

  Vezi ,este si asta o cautare ,o framintare .Baietii au atitea pe cap,
  au vrut ei ceva ,de exemplu sa faca vizibila femeia ,dar au confundat imprejurarile.S-au inchipuit la vreun show cu masini de lux si au facut vizibil evenimentul prin femei decorative .E vorba de accente,,,
  In conducerea liberala au luat totusi o femeie ,dar dintre acelea care fac efortul ,prin comportament, sa semene leit cu barbatii printre care se misca.
  In satul meu natal ,o femeie a indraznit sa candideze (in 2004) la primarie .Desi o cunostea tot satul ,fiind asistenta medicala serioasa ,totusi a avut un rezultat electoral foarte slab .Si a avut si experiente nefericite in campania electorala ,pentru ca i-au fost minjite afisele cu simboluri ale masculinitatiii .Cred ca , daca ar fi avut puterea sa o ia de la capat la alegerile din 2008 ,am fi putut constata ca macar nu se mai mira nimeni de asta .

 • gabicretu

  @Ileana,
  Asta şi spusesem: bărbaţi, indiferent de sex.
  Cât despre satul în care te-ai născut, nu ştiu de ce, dar cred că este chiar mai patriarhal decât media. Mă mir că nu ai nici un pic de revoltă (feministă) faţă de starea de fapt. De la ce partid a candidat candidata!? Chiar şi acolo unde oamenii se cunosc, apartenţa politică contează mai mult decât persoana; nu şi decât genul…

 • ileana

  Gabi, am retinut formularea ta .Si atunci ,nu-i asa ca transformarea trebuie sa vina dinspre femei spre lume ?
  As avea si niste exemple de femei adevarate in politica romaneasca…
  *
  Despre cit de patriarhal este satul meu…As avea alt cuvint ,dar nu-l folosesc.
  La citiva Kilometri este Dolhasca ,cu o primarita PSD la al doilea mandat .Culmea , este si intelectuala ,cam de virsta noastra . De sarbatori ,cheama absolut toti prescolarii si scolarii din toata zona ei (Dolhasca +vreo opt sate )si le ofera ,pe linga traditionala portocala ,cite o carte ,fratilor ! Am auzit ca pustimea a devenit deja dependenta …
  Ca sa fie si mai atipic ,o gramada de locuitori ai zonei sint romi ,nu majoritari ,dar coplesitori .Vreau sa spun ca nu-i nimic idilic ,dimpotriva ,e o zona foarte grea .
  *
  Revolta am ,dar n-am discurs .

 • ileana

  Pentru ca duminica este o zi de odihna in care o femeie prea ocupata toata saptamina poate in sfirsit sa-si faca treburile in liniste (daca n-ati inteles ,am facut o ironie autoreferentiala ),iata-ma ,intre aspirator si bucatarie ,intre rufe si acte de firma ,intre carti si animalute de hranit ,strecurind placerea nevinovata de a citi pe blogul GABRIELA CRETU PUR SI SIMPLU cite un cuvint despre lume si viata .
  Gabi ,ma intrebai sau te mirai de ce nu am o revolta feminista in legatura cu starea de lucruri patriarhala din satu-mi de bastina .Iti spuneam ca n-am discurs .Mai potrivit ar fi sa spun ca n-am context pentru discurs .Fiindca viata la tara nu prea ofera ocazii sa-ti exprimi puncte de vedere cu iz civic .La nunti e prea mare zgomot ,la inmormintari e prea mare liniste .Ce-i drept ,proiectez un fel de centru cultural particular (suna cam pretentios )in care sa putem ,citiva oameni ,sa completam scoala ,uneori s-o contrazicem discret .Deci ii lasam in pace pe batrini sa moara prosti (pentru cine se indigneaza ca am spus o vorba cinica ,precizez ca am citat ultima replica din filmul lui Lucian Pintilie -DE CE TRAG CLOPOTELE ,MITICA )si ne indreptam atentia spre copii ,care merita o soarta mai buna:sa depaseasca prin cunoastere aprofundata prejudecatile rele ,
  sa scoata ce e de scos din cele bune ,
  sa aiba respect pentru cultura scrisa si nescrisa (mai intii s-o identifice!),
  sa gaseasca in ei puterea de a se bucura de arta ,de ceea ce este elaborat si temeinic facut in jurul lor .Intr-un asemenea loc, copiilor li se ofera o mica busola cotidiana intru mai buna informare/formare :ce carte li s-ar potrivi la un moment dat ,ce emisiune ar putea urmari la radio sau Tv ,ce reviste mai exista si cum arata ele ,in afara celor promovate zgomotos .
  Printre temele care se succed si revin mereu va fi fiind si aceasta ,a conditiei femeii .Nu se vor intimpla minuni ,dar se va misca din loc un car ruginit .Asa zisul meu proiect cultural se bazeaza pe finantare proprie si, evident,este de o modestie impardonabila in aceste vremuri in care tot ce face un om trebuie sa straluceasca .Se impleteste cu libraria de care iti vorbeam mai demult si care in sfirsit se deschide ,nu miine ,dar aproape sigur la sfirsitul saptaminii viitoare .

 • Iceflame

  @ Ileana

  Ceea ce ai descris un pic mai sus, este, fara indoiala, o raza de lumina in bezna cvasi-totala ce ne inconjoara.
  Felicitari pentru initiativa, cu oameni ca tine renaste speranta…
  Iti doresc, din tot sufletul, succes.

 • Iceflame

  @ Ileana

  Daca nu ne inviti si pe noi la inaugurare, imi fac rost imediat de o auto-invitatie!
  Deci, unde? Cand?

 • ileana

  Iceflame ,va fi deschidere fara inaugurare si activitate fara nimic festiv ,pentru ca sintem foarte strimtorati financiar .Asa ca este mai simplu decit iti inchipuiai :la Falticeni ,la citiva pasi de Muzeul Apelor ,oricind ,incepind cu data de 15 martie ,inclusiv simbata si duminica dupa amiaza .Daca urmaresti privirea statuii lui Sadoveanu,vezi ca este indreptata chiar spre casa veche ce gazduieste libraria CREANGA DE AUR.
  Iar la toamna ,nadajduim sa avem si o Crenguta de Aur ,de data asta chiar la tara .

 • Iceflame

  @ Ileana

  Cu cat mai modeste posibilitatile, cu atat mai mare meritul initiatoarei proiectului. Pe curand asadar…

 • Stefan

  @Gabi Cretzu,
  Primiti,va rog de 8 Martie cele mai calde si sincere urari de bine,fericire,multa sanatate si mult succes in nobila Dv.activitate.
  Aceleasi urari la toate Doamnele si Domnisoarele vizitatoare de pe acest frumos si util blog.
  Fam.Elena si Stefan Craciun

 • Peter Gluck

  Dragi Colege,

  LA MULTI ANI, TOT BINELE POSIBIL SI INCA IN PLUS.
  VA DORESC CU SIMPATIE SI RESPECT!

  Peter

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *