• In Stiri
  • pe

Gabriela Creţu a fost aleasă co-preşedinte al Grupului pentru populaţie şi dezvoltare, drepturi sexuale şi reproductive

COMUNICAT DE PRESA

 

Gabriela Creţu a fost aleasă co-preşedinte al Grupului pentru populaţie şi dezvoltare, drepturi sexuale şi reproductive

 

Bruxelles, 11 octombrie

 

Europarlamentara PSD Gabriela Creţu a fost aleasă joi co-preşedintă a Grupului pentru populaţie şi dezvoltare, drepturi sexuale şi reproductive (EPWG) din Parlamentul European. Gabriela Cretu este membru activ al Grupului din 2005; a reprezentat PE la Conferinta PNUD de la Bankok – 2006, Conferinţa Parlamentarilor G8 de la Berlin – 2007; respectiv a lansat, la Bruxelles, Raportul UNFPA privind starea populatiei lumii 2007.

 

EPWG a fost constituit în 1991, din el făcând parte europarlamentari din toate ţările Uniunii Europene si grupurile politice, interesaţi în elaborarea si implementarea politicilor privind

  • Eradicarea sărăciei

  • Drepturile sexuale şi reproductive

  • Dezvoltarea durabilă

  • Combaterea HIV/SIDA

  • Egalitate intre femei si barbati

Grupul sustine programele de asistenţă în domeniul sănătăţii pentru ţările în curs de dezvoltare, pledează pentru creşterea finanţării lor, monitorizează resursele alocate şi utilizarea acestora.

 

Activitatea din Grup imi este utilă acasă, în România, care de la 1 ianuarie a devenit donator pentru programele de asistenţă a ţărilor sărace. Guvernul nu are constiinţa acestui nou statut, nici idei despre ce-ar vrea să facă. In schimb, există sărăcie şi la noi, cu grave consecinţe asupra sănătăţii populaţiei. Drept urmare, incerc sa-mi conving colegii politicieni de un lucru evident pentru mulţi – legătura dintre starea populaţiei şi dezvoltarea ţării. Nu poţi să ai o ţară bogată cu oameni săraci, nici o economie sănătoasă cu oameni bolnavi…”, a declarat Gabriela Creţu.

 

 

One Reply to “Gabriela Creţu a fost aleasă co-preşedinte al Grupului pentru populaţie şi dezvoltare, drepturi sexuale şi reproductive”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *