• In General
  • pe

Mesaj către prietenii din PSD

Stimate colege, stimați colegi,

Am primit de la organizația județeană din care fac parte recomandarea onorantă de a candida la o funcție de vicepreședinte la Congresul Partidului Social Democrat din 18 octombrie.

Numeroși colegi din diferite alte organizații și-au arătat sprijinul și intenția de a-mi acorda votul lor. Încrederea acestora m-a responsabilizat și mai mult  în abordarea competiției interne. Acesta este motivul pentru care mă adresez cu rugămintea de a-mi lua în considerare candidatura atunci când analizați și discutați cu ceilalți delegați  pe cine ar trebui  să  votați la congres.

Cei 25 de ani neîntrerupți de activitate  în cadrul partidului sunt testul cel mai important pe care cred că îl pot trece. Mi-ar plăcea să conteze pentru un răspuns pozitiv atașamentul meu neîndoielnic pentru valorile stângii, excepționala experiență acumulată în ultimul deceniu ca membră a Camerei Deputaților, a Parlamentului European,  reprezentantă permanentă pe lângă instituțiile europene și, acum, ca membră a Comisiei pentru Afaceri Europene a Senatului.

Domeniul afacerilor europene, ca și cel al relațiilor internaționale, este încă puțin luat în serios iar partidul se poziționează rareori pe asemenea subiecte; cunoașterea și interesul sunt vagi, chiar dacă majoritatea legilor sunt transpuneri ale celor europene iar, odată cu guvernanța economică, politicile de dezvoltare pe care le-am putea elabora și pune în aplicare sunt limitate semnificativ. Este o lipsă pentru îndepărtarea căreia am competențele și aș dori să contribui.

Nu-mi fac iluzii dar sunt dintre cei care cred că o lume mai bună e posibilă; sunt optimistă dar am luciditate și experiență. Cred că toți cei care putem acționa, social democrații mai mult ca oricine, avem o datorie – de a face toate eforturile pentru ca România să depășească statutul de țară dependentă în care se complace; dezinteresul și necunoașterea actuale nu oferă însă prea multe speranțe; situația trebuie să se schimbe.

În egală măsură, am pregătirea și experiența necesare pentru a contribui la proiectele partidului  în domeniul strategiilor economice, legislației muncii, egalității de gen și orice subiect legat de democrație, drepturile omului, parlamentarism, constituționalitate. Mai mult, pot încă să învăț, căci lumea e în schimbare; și politica. Si mai cred că stângii i-a venit din nou timpul!

Dragi prieteni,

Am considerat întotdeauna că oamenii se îndepărtează de politică și de partid atunci când întâlnesc prea mulți politicieni care vorbesc fără să creadă ce spun, care vorbesc fără să știe ce spun, spun lucruri pe care nu le fac și fac lucruri pe care nu le spun.

Nu sunt dintre aceștia! Garantat! Dacă aceasta e o calitate necesară conducerii partidului nostru, vă rog să vă alăturați celor care au deja încredere în mine și să mă votați! Vă anexez un CV, util pentru delegații  care nu mă cunosc. Mă puteți descoperi și pe acest blog, pe Facebook (ca Gabi Cretu), pe Twitter (@gabrielacretu) și în cărțile mele! Oricând, în discuții directe. Acum și după ce voi fi aleasă!

Cu întreaga solidaritate,

Gabriela Crețu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *