• In Stiri
 • pe

Michael D Higgins este noul președinte al Irlandei.

Nu vreau doar să omagiez victoria fraților laburiști, deși o merită cu prisosință. Au reușit să câștige peste 61% din voturi cheltuind doar 320 000 de euro…

Alegerea lui Michael D este semnificativă pentru că el iese din calapodul majorității liderilor lumii actuale; ei par a fi aleși ca să adopte decizii împotriva cetățenilor; și-și fac și titlul de glorie din asta.

Cei care vor să verifice diferența pot asculta cu răbdare, până la sfârșit,  ultimul discurs din parlament (Dail); înainte de a prelua noua funcție,  și-a luat rămas bun de la colegi, după 25 de ani de ”rockin’ in the Dail”; astfel descrisese situația una dintre cele mai cunoscute trupe irlandeze în cântecul care îl are protagonist

4 comentarii la “Michael D Higgins este noul președinte al Irlandei.”

 • Maria Bratu

  Laburistii au reusit sa castige cu peste 61 % ..nu inteleg scopul declarat si asumat de Mircea Geoana pentru o noua candidatura la presedintia Romaniei (pare-se ca nu i-a ajuns un esec, mai vrea o data!). Si nu isi poate vedea visul indeplinit decat printr-o candidatura din partea UNPR. Progresistii lui Oprea au spus ca l-ar vrea pe post de candidat, dar doar daca in prealabil ataca actuala conducere a PSD si mai aduce niste prieteni (senatori si deputati nemultumiti) in gasca tradatorilor.

 • Maria Bratu

  Scopul declarat si asumat de Mircea Geoana este o noua candidatura la presedintia Romaniei (pare-se ca nu i-a ajuns un esec, mai vrea o data!). Si nu isi poate vedea visul indeplinit decat printr-o candidatura din partea UNPR. Progresistii lui Oprea au spus ca l-ar vrea pe post de candidat, dar doar daca in prealabil ataca actuala conducere a PSD si mai aduce niste prieteni (senatori si deputati nemultumiti) in gasca tradatorilor.

 • Peter Gluck

  Inegalitatea bat-o vina! In SUA http://www.huffingtonpost.com/2011/10/31/income-inequality-poll_n_1067605.html
  Dar si in multe alte locuri, Inegalitatea triumfa Are dreptate N.N. Taleb cand zice ca lumea e un Extremistan. Incurabil???

 • Gabi Cretu

  @Peter,
  Multe lucruri pe lumea asta pareau eterne; si totusi, s-au schimbat. Problema este ca nu s-au schimbat de la sine…
  @Maria,
  Nu raspund la provocari! Habar nu am ce viseaza cei de la UNPR! In plus, nu i-as numi progresisti, nici cu ghilimele, nici fara ele. Rezerv cuvantul pentru cauze mai inalte!
  Despre cei care pleaca de la un partid la altul am o singura apreciere – ca sunt tradatori ai cetatenilor care i-au votat.
  Eu nu mai sunt ales/aleasa si totusi nu-mi trece prin cap sa ma duc la alt partid chiar daca am fost invitata si chiar daca am motive sa ma mai supar pe ai mei, uneori… Motive ideologice, se intelege.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *