• In Stiri
  • pe

O dovadă pentru solidaritatea feminină în acțiune se poate citi pe Blogul Medusei

Sau, dacă vă vine mai ușor, aici sau, și mai ușor, mai jos. dar fără frumoasa poză…

Gabi Creţu pentru Parlament

Gabriela Creţu, fostă deputată în Parlamentul European între 2007 şi 2009, luptă pentru obţinerea unei candidaturi din partea USL în colegiul senatorial Bârlad în alegerile parlamentare din 9 decembrie.

Gabriela Creţu este o politiciană social-democrată în sensul european şi modern al cuvântului: preocupată de soarta celor vulnerabili, de efectele perverse ale globalizării şi capitalismului, de existenţa sărăciei şi a inegalităţilor sociale. Într-o perioadă în care traseismul a înflorit în politica românească, există câţiva politicieni pe care n-ai să-i vezi migrând la partide cu altă ideologie. Aşa cum pe liberalul Vosganian nu-l poţi imagina migrând la PSD, la fel de inimaginabil ar fi ca Gabi Creţu să ajungă vreodată într-un partid de dreapta. Ei sunt printre puţinii politicieni care se află în partidul în care se află dintr-o convingere puternică, asumată, conştientă, nu din oportunism sau indiferenţă ideologică ca în cazul multor altora.
Gabi Creţu este şi o activă apărătoare a drepturilor femeilor, printre puţinele politiciene de la noi cu această agendă. „Egalitatea de gen a fost şi rămas tema de suflet; sub toate faţetele.  Am susţinut plata egală la muncă de valoare egală dar şi dreptul de a alege câţi copii vrei să ai şi când să îi faci. M-am bătut ca infertilitatea să fie recunoscută ca boală dar şi ca bugetul european să finanţeze programe specifice. Am analizat mecanismele prin care stereotipurile şi prejudecăţile sunt cultivate  şi promovat soluţii pentru ca  femeia să nu mai devină un obiect de cumpărat; sau traficat. Am militat pentru recunoaşterea statutului juridic al femeilor care muncesc fără protecţia socială. Am denunţat mereu adevărurile ascunse şi ipocrizia cu care societatea priveşte  violenţa asupra femeii, sărăcia şi indiferenţa  care le obligă pe unele să se prostitueze, singurătatea şi lipsa de speranţă a bătrâneţii.”, spune Creţu în cartea „Forţa politică a femeilor” apărută în 2011 la editura Polirom.

Se tot zice că PSD n-are oameni de valoare. Ba are! Nu trebuie decât să-i aducă în faţă şi să le dea şansa de a arăta ce pot. Se tot zice că femeile nu vor să facă politică. Ba uite că vor! Gabi Creţu este una dintre ele. Sper să fie candidatul cu care USL se prezintă în alegeri în colegiul senatorial Bârlad. Succes, Gabi!

2 comentarii la “O dovadă pentru solidaritatea feminină în acțiune se poate citi pe Blogul Medusei”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *