Omagiile mele!

Am descoperit astăzi cu bucurie  acest articol scris de Ovidiu Ivancu. Cu acesta ocazie am descoperit şi un tânăr  scriitor.

Pentru orice persoană care împărtăşeşte anumite valori este evident că sensibilitatea la structurile marcate de misoginism ale societăţii  este slabă în ţara noastră; reacţia împotriva atitudinilor misogine este încă caragialescă, adică sublimă dar…

Din acest motiv am remarcat tema, pentru că e rară, dar mai ales faptul că articolul este scris de un bărbat, ceea ce pare aproape imposibil.  Şi dacă era scris de o femeie, tot trebuia apreciat; era obligaţia mea, de feministă. Faptul că apar şi voci masculine în corul firav al celor ce reacţionează merită însă de două ori apreciat. Luaţi semnalarea articolului ca atare!

16 comentarii la “Omagiile mele!”

 • costin

  …si feminista. Eram sigur 🙂
  Ati primit raspuns la articolul „Islamizare ba! Diversitate da!”
  http://patrupedbun.net/gabriela-cretu-fata-cu-islamizarea-europei-1/
  … in caz in care doriti sa continuati discutia

 • gabicretu

  @Costin,
  In primul rand feminista! Ma mir ca fac obiectul interesului dar nu si al cunoasterii…

 • costin

  @Gabi,
  Despre cunoasterea carui lucru este vorba? Despre cunoasterea feminismului sau al dvs? Dar de ce vi se pare asa de ciudat? Nu se ajunge la cunoastere prin interes? Or, cite ceva despre cunostintele dvs privind anumite domenii (stim care), opiniile si modul de a rationa, cunosc. Feminismul se potrivea si el ca o manusa. Este un accesoriu indispensabil unei relativ tinere participante la viata politica bruxelleza, mai ales din partea social democratilor.

  Totusi, cred ca pina si apelativul de social democrat, care oricum e departe de a fi un compliment din punctul meu de vedere, este un apelativ extrem de magulitor pentru oamenii pe care ii aveti in blogroll: Iliesc, un criminal care s-a folosit de mineri pentru a ucide tineri pe strazile bucurestiului, ca sa poata ramina la putere, om fara nici un un fel de scrupule. Simplul fapt ca nu putrezeste in inchisoare este o crima. Ma scuziati pentru aparentul exces de cuvinte tari, este doar aparent, va asigur. Si apoi mai sint Nastase, Mitrea.

  Doamna Gabriela, cunosc destule.

 • gabicretu

  @Costin,
  La 45 de ani, am inteles ca foarte tineri, nu mai am scuza naivitatii. Sa continui o discutie care degenereaza si e foarte departe de a constitui un dialog, ar fi doar semn de iresponsabilitate si o eroare. In plus, acest blog este personal, nu colectiv. Mi-ar fi imposibil sa fiu toti domnii enumerati mai sus, chiar daca as vrea. In aceste conditii, propun sa ne oprim aici.

 • Monica

  Rolul de „secund” al femeii in societatea romaneasca a ramas la fel de pregnant in secolul XXI ca si acum doua secole. Ce s-a schimbat totusi? Cum spunea Ovidiu Ivancu, inante femeia, supusa, umila, indocrinata ca statutul ei e inferior capului familiei, avea un rol functional (gatea, crestea copii). Rolul multora dintre femeile de azi e pur decorativ, pentru ca, desi e evidenta aceeasi supunere a lor si dependenta financiara de barbat, pe care o accepta, o vaneaza chiar, dar nu o recunosc, a creste copii sau a gati nu reprezinta un semn de „emancipare”. Arsta ar fi singura diferenta.

 • Imperialistu'

  Sa continui o discutie care degenereaza si e foarte departe de a constitui un dialog, ar fi doar semn de iresponsabilitate si o eroare.

  Discutie care degenereaza? 😆 Raspuns tipic pentru un pesedist care se gaseste intr-o situatie dificila. Chiar eram curios ce ati fi putut scrie in apararea criminalului Iliescu si a dictatorului wannabe pe nume Adrian Nastase. Nu numai ca servitorul nu indrazneste sa ii critice pe stapani, dar nu are nici curajul de a avea pareri.

  Nu am 45 de ani, dar imi permti sa va dau un sfat, doamna Cretu: nu va bagati acolo unde nu aveti competente.

 • gabicretu

  @Imperialistu’,
  Multumesc! Dupa cum se observa, am urmat sfatul, mi-am recunoscut limitele competentelor si am incheiat discutia. La patrupede, indiferent de specie, nu ma pricep.

 • Imperialistu'

  Nici noi, doar suntem bipezi. Cum ramane cu Iliescu?

 • Ovidiu Ivancu

  Stimata doamna Gabriela Cretu,

  Va multumesc pentru aprecieri. Am citit cu atentie materialele din siteul dvs. si imi permit sa va fac o sugestie: de ce nu va moderati comentariile? In felul acesta nu ar mai fi postate pe site habarnisme si clisee de tot felul, exprimate uneori intr-un limbaj birjaresc. Cat despre tema tratata in articolul meu, problema este, evident, una reala si sistemica. In acelasi timp, sensibila, judecand dupa reactiile pe care eu insumi le-am primit dupa scrierea articolului.In rest, despre imperialisti numai de bine 🙂

 • Bibliotecaru

  @ Ovidiu Ivancu

  Cetăţenii habarnişti care vorbesc în clişee de tot felul condimentate cu limbaj birjăresc, ei pot fi moderaţi şi după ce dau dovada inteligenţei, dar politicienii care transmit toată ziua la TV, către popor, construcţii habarniste, îmbrăcate în clişee birjăreşti, pe ei cum îi moderăm?

 • Bibliotecaru

  PS.
  Aveţi un blog cu un conţinut interesant, dar nu foarte bine organizat, ceea ce îl face greu de citit.

 • Peter Gluck

  Sunt foarte placut impresionat de forta, stilul in care scrie Ovidiu Ivancu, si de varietatea si actualitatea temelor abordate.
  Daca se poate, ma voi abona la acest blog. Ii doresc
  autorului succes- adica sa-i reuseasca ce doreste!
  Necazul e ca un tanar care gandeste bine ca el, este o exceptie, pare-se.

 • gabicretu

  @Ovidiu,
  Aici este un spatiu democratic, in care obisnuitii ne respectam reciproc intr-o maniera putin formala. Varsta nu este cea a picioarelor (sau salelor noastre) ci a spiritului pe care il avem. Deci, Gabi…Si Peter, ca altfel se supara.
  Am incercat sa folosim ironia si argumentul pentru a tempera spiritele prea aprinse ale comentatorilor de meserie care mai apar pe aici; mie nu-mi este frica de ideile opuse; mi le clarific mai bine pe ale mele. Cand sar calul, opresc dialogul, cand o iau razna si lingvistic, le mai sterg dupa… Mai rau este cu cei lipsiti de idei sau cu cei care vor sa ma oblige sa construiesc viitorul meu pe trecutul altuia. Le-am mai recomandat sa citeasca cate una alta, dar nu se prinde usor…

 • Bibliotecaru

  Când eram mai tânăr, adică acum cinci minute, mă gândeam la un site complex în care mai mulţi absolvenţi de litere să facă o critică literară (eventual şi comparată) pentru principalele cărţi ale literaturii române. Poate aşa scăpăm de influenţa nefastă a comentariilor de tip referate.ro

  Poate că, legat şi de urma amintirilor vis-a-vis de obsesia mea mai veche, digitalizarea literaturii române, ar putea exista şi un format PDF al cărţii respective… Un elev (sau fost elev, ca mine) ar putea citi astfel întreaga literatură importantă a României având şi elementele de atenţie reliefate.

  Să mai adaugă că trimiterea la internet pentru a afla informaţii este deja prezentă în discursul preşedintelui şi premierului în funcţie?

 • Peter Gluck

  Imi place ideea Bibliotecarului! Sa speram ca si partea tehnica, dispozitivle de citit carti stil Kindle vor progresa repede si le vor putea folosi si elevii nostri. Pe vremea mea, Biblioteca pentru toti avea multe carti- desigur cu exceptia celor interzise.
  Google Books ar vrea sa fie varianta digitala a bibliotecii infinite a lui Borges- dar i se pun multe piedici. Sa speram ca planul colegului nostru de la blog va gasi intelegere si fonduri.

 • Bibliotecaru

  @ Peter Gluck
  România nu răspunde la nici un fel de chemare mondială în a da cărţi pentru formarea bibliotecilor virtuale. Project Gutenberg are o singură carte românească şi aia fără nici o legătură cu beletristica. Biblioteca Metropolitană inaugurată de domnul Videanu pe vremea când era încă „tânăr primar”, a rămas exact în aceiaşi stare. Singurul site care a avansat un pic este cel al CIMEC – Institutul de Memorie Culturală, dar şi el foarte timid (dar cu un avans important, cu documente foarte interesante). Toate încercările de biblioteci virtuale nu însumează mai mult de 50 de cărţi, asta în timp ce alte biblioteci similare din Statele Unite şi Canada au sute de mii de documente şi cărţi vechi scanate în format PDF şi puse la dispoziţia publicului, zeci de mii de lucrări muzicale culte, acces la studiile universitare de tipul lucrărilor de licenţă şi doctorat. Din păcate, de cele mai multe ori, publicul din România nu are acces la astfel de baze de date, ori are acces numai contra cost. Este incredibil ce dezinteres românesc se află în acest domeniu.

  De aceea şi spuneam că este o marotă mai veche a mea…
  http://giconet.blogspot.com/2008/01/virtualitatea-bibliotecilor-virtuale.html
  … despre care doamna Creţu ştie şi cred că-şi şi mai aminteşte.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *