• In Stiri
  • pe

Regulile sunt făcute ca să-i apere pe cei slabi; cei puternici pot să se descurce singuri!

Eurodeputata PSD Gabriela Creţu, membră a Comisiei pentru piaţa internă şi protecţia consumatorilor din Parlamentul European (IMCO), a solicitat vice-preşedintelui Comisiei Europene Gűnter Verheugen o estimare a măsurii în care legislaţia europeană în materie de concurenţă si întreprinderi a fost contrabalansată de politici cu caracter social şi de protecţie a consumatorului. Interpelarea a avut loc în cadrul prezentării, în IMCO, de către Verheugen, a bilanţului legislativ în domeniul liberei circulaţii a bunurilor pe piaţa internă.


Gabriela Creţu a susţinut importanţa reglementării pieţei financiare şi circulaţiei capitalului. În opinia deputatei europene, „numărul întreprinzătorilor plini de curaj nu asigură calitatea şi nici echilibrul economiei. O mai bună reglementare este necesară pentru a ajuta IMM-urile si consumatorii. Nu trebuie uitat că regulile sunt făcute ca să-i apere pe cei slabi; cei puternici pot să se descurce singur!”.


Ea a subliniat faptul că nu trebuiesc făcute discriminări atunci când este vorba de ajutor acordat de stat întreprinderilor. „Nu trebuie făcuta o diferenţiere între o întreprindere cu 5.000 de lucrători şi o întreprindere cu 50 de lucrători”, a afirmat eurodeputata social-democrată.


Potrivit Gabrielei Creţu, este necesar un mai mare număr de politici care să se axeze pe protecţia drepturilor consumatorilor. În acest sens, ea a cerut o estimare a proporţiei în care legislaţia europeană în materie de concurenţă şi întreprinderi a fost contrabalansată de politici cu caracter social.


La remarca comisarului Verheugen privind introducerea unui număr mare de detalii în legislaţia europeană de către Parlamentul European, Gabriela Creţu a explicat că este necesară o legislaţie clară, lipsită de posibilitatea unor interpretări. Europarlamentarul PSD a oferit exemplul numărului mare de cazuri care ajung la Curtea Europeană de Justiţie şi care sunt generate de măsuri legislative vagi. Gűnter Verheugen a replicat că se fac progrese constante, atât în ceea ce priveşte calitatea legislaţiei, cât şi privind eliminarea birocraţiei lipsite de necesitate; a subliniat acesta la sfârşitul mandatului său.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *