• In Stiri
 • pe

Un mai bun acces al femeilor rome la formarea profesională, după adoptarea amendamentelor Gabrielei Creţu la strategia socială a romilor

Comisia pentru drepturile femeii şi egalitatea între sexe a Parlamentului European (FEMM) a adoptat joi amendamentele Gabrielei Creţu privind „Strategia socială a romilor şi îmbunătăţirea accesului acestora la piaţa forţei de muncă în UE”. Doamna Creţu, raportoarea socialiştilor europeni din FEMM pentru avizul aferent acestei strategii, a solicitat statelor membre să îmbunătăţească accesul femeilor rome la formarea profesională, astfel încât să le fie asigurate competenţele solicitate de piaţa forţei de muncă.

Tot prin amendamentele depuse, deputata europeană a subliniat faptul că ameliorarea serviciilor de locuinţe şi de sănătate ar putea îmbunătăţi atât accesul femeilor rome pe piaţa muncii, cât şi şansele ca acestea să îşi păstreze locul de muncă mai mult timp.

„Am atras atenţia totodată în mod special asupra faptului că încurajarea mobilităţii forţei de muncă necalificate şi fără pregătire profesională poate avea drept consecinţă o discriminare accentuată împotriva femeilor rome, care sunt deja supuse unor multiple discriminări, şi ar putea sta în calea progresului acestora pe piaţa muncii”, a declarat Gabriela Creţu.

Raportul privind „Strategia socială a romilor şi îmbunătăţirea accesului acestora la piaţa forţei de muncă în UE” urmează a fi supus, pentru adoptare, plenului Parlamentului European în perioada imediat următoare.

4 comentarii la “Un mai bun acces al femeilor rome la formarea profesională, după adoptarea amendamentelor Gabrielei Creţu la strategia socială a romilor”

 • Insuportabilul Gigi

  Vorbe-n vant domnita, vorbe-n vant, pentru cine-i …in stare sa le creada.

 • gabicretu

  @Gigi, ai dreptate. Dar pentru ca exista multi oameni ca dumneata, nu pentru ca exista unii ca mine…
  Discriminarea nu este niciodata doar o problema a celui discriminat. Cel mai adesea este a celui ce discrimineaza…

 • Roxana

  La Multi Ani, D-na Gabriela Cretu!!!Multa sanatate si la cat mai multe impliniri si realizari atat pe plan profesional cat si in viata privata!Tot binele din lume!

  Cu mult drag si mult respect,Roxana

 • Roxana

  @draga insuportabilule Gigi si tu esti „in vant”!Dar…daca nu ar fi si oameni asa… ca tine , crede-ma ca lumea nu ar fi atat de frumoasa!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *