• In Stiri
 • pe

Gabriela Cretu participa la conferinta G8 de la Berlin

Europarlamentarul Gabriela Cretu participa la conferinta G8 de la Berlin dedicata prevenirii HIV/SIDA si imbunatatirii sanatatii

Europarlamentarul roman Gabriela Cretu participa, la 30-31 mai, la Berlin, la Conferinta parlamentarilor G8 dedicata recompenselor economice ale investirii in prevenirea HIV/SIDA si in sanatate.

Gabriela Cretu, membra a Forumului Parlamentar European pentru Populatie si Dezvoltare (EPF), va conduce sedinta din 31 mai dedicata schimbarilor sociale in materie de sanatate si dezvoltare.

Conferinta de doua zile este organizata de EPF, Fundatia Germana pentru Populatia Lumii, respectiv Comisia consultativa parlamentara a acestei fundatii. Evenimentul pleaca de la premisa ca parlamentarii joaca un rol cheie in avansarea unei agende de dezvoltare, in special prin mobilizarea sprijinului necesar si prin responsabilizarea liderilor guvernamentali in vederea respectarii angajamentelor asumate de acestia. La conferinta, organizata sub auspiciul ONU, participa peste 80 de personalitati, inclusiv parlamentari din statele G8 si din tari europene, dar si organizatii internationale precum Banca Mondiala si Uniunea Europeana.

Evenimentul de la Berlin se doreste a fi un element de presiune parlamentara inainte de summitul G8, care se va organiza in luna iunie, la Heiligendamm, in Germania. Conferinta se va incheia cu o declaratie finala care va recomanda pasii pe care trebuie sa-i ia parlamentarii pentru a promova si monitoriza implementarea angajamentelor asumate de liderii G8 si de alte state donatoare in materie de combatere a HIV/SIDA, dar si, in general, pentru imbunatatirea sanatatii populatiei.

Prevenirea imbolnavirii cu virusul HIV/SIDA este o prioritate a Germaniei, aflate anul acesta atat la carma G8 (Grupul celor mai industrializate opt state ale lumii), cat si la presedintia semestriala a Uniunii Europene.

4 comentarii la “Gabriela Cretu participa la conferinta G8 de la Berlin”

 • Simina Laicu

  FELICITARI!Exceptional!Ma bucur sa vad implicarea unui politician roman si in acelasi timp a unui europarlamentar,la un asemenea nivel, intr-o asemenea problema, pe care eu din punctul de vedere al medicului, o consider acuta la nivel mondial.

  Simina Laicu

 • Dana

  Felicitari sincere!Mult succes in continuare!

 • Mihai

  Stiu ca felicitarile sint in ordine dar ceva ma face sa ma simt ca pe vremea lu’raposatu’. De aceia nu pot decit sa ma intreb: Dna Simina Laicu fiind doctor nu are nici o intrebare, nici o sugestie? Faptul ca sa HIV/AIDS este o problema acuta mondiala o stie toata lumea. Ca doctor, o intrebare,o sugestie ar fi binevenita. Ar deschide discutiile in urma carora o solutie ar putea fi gasita.Sau macar ideea unei solutii. Pe acest blog , posteaza persoane cu diferite pregatiri, ocupatii si preocupari. Mai mult ne putem permite sa fim impartiali.
  Asta numesc eu „input”, si banuiesc ca de aceia Dna Cretu a postat despre conferinta.
  Asa ca „What are you waiting for? Shoot Doc!!!”
  Cu tot respectul
  Mihai Epure

 • SL

  Nu sunt o impatimita a scrisului pe blog si nici nu am timp(in schimb intru si citesc din cind in cind),iar la vremea cind am postat acest comentariu eram in Germania si munceam la realizarea tezei mele de doctorat, deci prea mult timp nu aveam nici atunci(dovada ca m-am limitat doar la adresarea felicitarilor si nu am dorit sa fac si alte comentarii).Dincolo de toate, o cunosc pe d-na Cretu si apreciez in continuare ceea ce face…chiar am si lucrat impreuna.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *