• In Stiri
  • pe

Incepand de astazi, la invitatia Fundatiei SynergEtica, sunt o pasoptista revolutionar de optimista cu acte in regula.

Sunt la munca. Ca de obicei de o vreme incoace, voi fi prezenta la actiune doar prin cateva seturi de carti pe care le-am trimis initiatorilor proiectului. Despre acest proiect, puteti citi in textul invitatiei pe care am primit-o si pe care o onorez activ… de la distanta.

Pe 15 martie, Fundatia SynergEtica va invita sa deveniti un „revolutionar optimist”. Dupa Cafenelele Pasoptiste de la Iasi si Timisoara, lansam la Bucuresti proiectul Noii Pasoptisti, ce isi propune sa creeze si sa activeze o comunitate puternica de romani care POT si VOR sa transforme Romania intr-o tara in care chiar merita sa traiesti.

Gata cu vaicareala neputincioasa. Aidoma inaintasilor de la 1848, vrem sa aducem impreuna tineri (si cei care se simt asa ) care au studiat sau muncit in strainatate si s-au intors in Romania, oameni de cultura, jurnalisti, antreprenori, membrii ai organizatiilor societatii civile. Ideea este sa formam o retea de oameni pusi pe treaba, care sa alcatuiasca o Proclamatie despre ce ar trebui schimbat pentru a transforma Romania intr-o tara in care merita sa traiesti. Pentru fiecare punct al acestei Proclamatii am dori sa gandim impreuna solutii si sa ne responsabilizam unii pe altii pentru schimbare. 

Pentru noi, dumneavostra sunteti deja un Nou Pasoptist. Privim cu mare respect activitatea pe care o desfasurati si rezultatele pe care le obtineti. 

Ar fi, asadar, o deosebita onoare pentru noi daca veti accepta sa va implicati, in special in a ne ajuta sa inspiram si sa motivam pe mai tinerii membri in actiunile lor. Intalnirea va fi sub forma unei „Cafenele Pasoptiste” in care oaspetii sunt invitati sa conduca discutiile la masa la care stau si sa se adreseze intregii adunari in functie de tema si de preferinta. Moderatorul intalnirii va fi Cosmin Alexandru. 

Ca un prim pas, dorim sa va invitam sa luati cuvantul la dezbaterea de la Bucuresti, pe 15 martie, ora 18:30 la Palatul Ghika.”

Multumesc Sandrei Pralong – presedinta SynergEtica – pentru incredere. Data viitoare nu scap ocazia…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *